Nieuw-Zeeland tot 20/12 Wellington, Abel Tasman - Reisverslag uit Fox Glacier, Nieuw Zeeland van Joke & Geert Baut - Cortenbosch - WaarBenJij.nu Nieuw-Zeeland tot 20/12 Wellington, Abel Tasman - Reisverslag uit Fox Glacier, Nieuw Zeeland van Joke & Geert Baut - Cortenbosch - WaarBenJij.nu

Nieuw-Zeeland tot 20/12 Wellington, Abel Tasman

Door: geert en joke

Blijf op de hoogte en volg Joke & Geert

20 December 2008 | Nieuw Zeeland, Fox Glacier

't Is hier nu aan 't regenen, maar vanaf deze avond geven ze terug beter. Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, is de tweede grootste stad na Auckland. Het weer viel de eerste dag wat tegen, maar dinsdagnamiddag hebben we toch geluk gehad en zijn we met het kabeltrammetje naar boven gegaan en via de botanische tuin terug naar beneden gewandeld. Woensdag de overzet genomen naar zuidereiland en wanneer je de Queen Charloote sound binnenvaart merk je onmiddellijk dat de natuur nog veel prachtiger is in het zuidereiland. Abel Tasman is enorm mooi en de zon scheen de hele dag. Met zijn 22.550 hectare is het Nationaal park Abel Tasman het kleinste nationaal park van Nieuw-Zeeland. Het park is gelegen in het noorden van het Zuidereiland op 2 uur van Nelson en vooral bekend voor zijn vele "golden beaches" of gouden stranden en de zwart granieten rotspartijen die over heel de kust te vinden zijn. Eerst met een watertaxi een stukje naar het noorden gevaren en dan 12 km teruggestapt langs verschillende baaien, stranden en watervallen, om na de wandeling nog wat te zwemmen en op het strand te liggen, vooraleer de watertaxi ons terugbracht naar onze camping aan het strand. Onderweg trouwens nog een zeehond gezien (dicht bij onze boot), die aan t spelen was met een octopus die hij net gevangen had. Abel Tasman is zeker een aanrader. De natuur is zo mooi en de baaikes zo verlaten. Gisteren de Pancake Rocks bezocht op weg naar Hokitika, en een regenvest gekocht, want het was niet te doen. Gieten, gieten , gieten. Precies nen belgische zomer. Heel tof was wel dat tegenover onze chalet op de camping de enige gratis Glow Worm Dell te zien was. Na het donker dus de straat overgestoken en naar de gloeiwormpjes gaan kijken die tussen twee rotsen hingen. De moeite. Vandaag doorgereden naar Fox Glacier (in de regen) en morgen hopelijk met de helicopter naar de top van de gletsjer om van daaruit 2 uren te wandelen door ijsgrotten en tunnels. Het zonneke is er nu door aan t komen en de weersvoorspellingen voor de komende dagen zien er goed uit. Dus hopen maar. We houden jullie op de hoogte Wij gaan nu de nieuwe fotootjes posten. Groetjes en tot binnen enkele dagen.

Joke en Geert

• 20 December 2008 - 10:22

Jos En De Mama:

Wauw....zo te zien is de brug precies ni alles hé Jelle, maar de rest blijkbaar wel; het weer heb je niet in de hand maar de sfeer gelukkig wel. Het begint voor ons ook al af te korten en hopelijk tegen dan geen tsunami....., want dan zal een regenjasje ni helpen.
    Gisterenavond een stapje in de wereld (veld) gezet, een wandelingetje van 7km georganiseerd voor de eerste keer door Kerstival, met 150 man een groot succes (zonder de mama die haar laatste stapjes zet in bracops). Vanavond hapje tapje op de markt met wat optredens en chantepieter om zo stilaan de laatste dagen in te gaan naar Kerst en Nieuw. Tot binnenkort, groetjes aan iedereen Joke, Jelle, John en Jeert.

• 21 December 2008 - 17:21

Patrick:

Hallo Joke en Geert,

Met enige vertraging heb ik jullie meer dan fraaie webstekje ontdekt. Het was even zoeken na de verhuis (jullie welbekend) maar hier ben ik dan. Een eerste indruk ... prachtige fotolokaties waar jullie vertoeven dus Joke ... ´trekken´ maar terwijl Geert geschikter ´gelegenheden´aandoet! Met beiden mams en paps nooit ver weg moet dit een onvergetelijk en uniek avontuur zijn ... jullie zijn echt wel durvers ... zo´n risico´s in jullie eentje nemen!

Soit ... van deze gelegenheid toch ook even gebruik maken om jullie nu reeds succes toe te wensen op een goede afloop, beiden nog een gelukkige verjaardag te wensen (beetje laat maar toch ...) en met de eindejaarsfeesten ... laat het jullie daarachter alvast niet mankeren, doen wij hier ook niet! Maar ook voor Liza & david ... gefeliciteerd met de aankoop van jullie eigen stekje, dit zal jullie alvast geen windeieren leggen.

Verder verloopt hier alles naar wens en aanbrengen en zal het pas een weerzien worden tegen carnaval. Maar vergeten jullie ook Paaszaterdag niet ... volgens de theorie van Hans zit dat als volgt; Pasen valt op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente. Een volle maan op de eerste dag van de lente telt ook, maar indien de eerste volle maan van de lente op een zondag valt, wordt Pasen de volgende zondag gevierd. Gelovigen vieren Paaszaterdag daags voor Pasen met een bezinningsmoment van minstens twaalf uur. Het Mekka hiervoor ... the Blue Note 11/04/09 vanaf 12:00 ... I´ll be there!

Maar alvorens wil ik jullie hierbij, evenals familie, vrienden en kennissen nu reeds een zalige Kerst en voorspoedig 2009 toewensen.

Patrick
    E-mail: pm.str@hotmail.com