GAP 3-4 mei Monteverde
Door: Geert en Joke
Blijf op de hoogte en volg Joke & Geert
08 Mei 2008 | Costa Rica, Monteverde
Na een bus-boot-bus rit van ongeveer 4uur, goe door elkaar geschud, eindelijk aangekomen in het mooie Monteverde of groene bergen. Aangezien we hier maar 1 namiddag en dag waren, zijn we direkt naar Selvatura gegaan, het Disneyland van het Cloudforest met zijn Skywalk. Dit is een wandeling bestaat uit acht bruggen, de ene al wat hoger en langer dan de andere. Op de hoogste brug, die uitsteekt boven de toppen van de 70 meter hoge bomen, hebt ge het gevoel da ge op de wolken loopt. Ergens angstaanjagend want de bruggen waggelen een beetje maar het zicht is zo adembenemend dat je dit snel vergeet. Fameus! Overal hoor je getsilp van vogels en plots horen we de Quetzal. Spijtig genoeg hebben we hem niet gevonden, maar we zagen wel een Kalkoengier, een duizendpoot en vele andere kleine vogeltjes. Volgende keer misschien meer geluk. 's Avonds weer eens lekker gaan eten in doodsimpel taverneke, enigste goedkope in het toeristische Monteverde en daarna... stapke in de wereld gezet in 'La Taverna', een leuk barreke met muurschilderingen van Che en Bob Marley. Toevallig was er e fuifke met live optreden van een lokaal rockgroepke waarvan de zanger goe op Jos van VMM leek maar dan met een kleiner bierbuikje :), sorry Joske. Superleuke avond gehad, ambiance was super mede dankzij bende studenten die ook hun avondje uit hadden. Geert pogo kunnen dansen en pintjes drinken van 1 euro en ik op de late avond nog een beetje salsa gedanst of toch geprobeerd. Zalig is het om de lokale koppels salsa te zien dansen, hier zou ik uren naar kunnen kijken. Hopelijk kunnen we ooit een paar danslessen volgen. Dag nadien een beetje uitgeslapen en dan eindelijk adrenaline namelijk een canopytour! Een canopytour is een tocht over valleien hangend aan kabels. Je zit dus in een soort harnas zoals bij klimmen en stapt van de ene kabel naar de andere. De laatste kabel was de langste wel 750 meter! Weer beetje vies, maar tegelijkertijd zo fantastisch, het is alsof je zoals een vogel over de vallei vliegt en vanuit de lucht al de pracht van de natuur kunt bewonderen. Super! Maar dit was niet het enigste, het meeste adrenaline avontuur was de rappel van 30 meter tussen de bomen naar beneden en de Taezan Swing. Bij de Tarzan Swing maken ze je vast aan allerlei kabels en koorden en dan moet je van een platform springen. Een beetje zoals bungee maar dan met koorden. Als je beneden valt krijg je dus een beetje ne schok mar daarna vlieg je direkt net als Tarzan tussen de bomen en schommelt ge van den ene kant naar den andere. Uiteindelijk grabbelen ze u terug op een platform mbv een rekker uit autobanden. Keitof! In de namiddag ni meer veel uitgestoken, hevige avond van gisteren zit er nog een beetje in. Op ‘t terras wa zitten eten, babbelen, drinken, dagboekske schrijven,… Morgen verlaten we Costa Rica om naar Nicaragua te gaan, meer bepaald Ometepe, een eilandje in een groot meer. Het is trouwens het enigste meer waar er zoetwaterhaaien zitten.