GAP 3-4 sept 08 Rio en Illha grande
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Joke & Geert
05 September 2008 | Brazilië, Brasilia
We zitten vandaag op Illha grande voor 3 nachten en weeral is het zo een plaatsje dat je nooit zou vinden als je niet met een klein organisatieke zou reizen zoals gap, of je zou veel tijd nodig hebben om alles te verkennen mocht je het enkel op jullie eigen zou doen. Zeker geen 5 sterren resorts op dit eiland maar ons hotelleke is weeral de moeite. TV, Douche, badkamer,dubbel bed in een eigen hutje op 100 m van het strand op een eiland waar 33000 mensen wonen maar in ons dorpje slechts een kleine 800. Eergisteren dus in Rio naar Copacabana beach gegaan want dit was ongeveer 1 minuutje stappen voor ons en eigenlijk niet veel te zien, t is winter en de bikini girls zitten blijkbaar binnen. Bon, wel 34 graden buiten om 10h 34 en dan vertrokken voor een georganiseerde halve dag naar het christo beeld en het zicht van ginderboven op 710 m boven de zeespiegel is weeral indrukwekkend. Een toeristische plaats, ok, daar zijn we niet echt voor, maar het beeld is 50 m hoog, en bevindt zich in een natuurpark. Ongelofelijk. Nadien naar het voetbalstadium, de nieuwe (lelijke) kathedraal en de beroemde sambodrome natuurlijk waar jaarlijks de carnavalparade langskomt. Lijkt volgens de filmpjes echt de moeite maar denk toch als echte carnavalist van Halle dat de beste carnaval toch thuis gevierd wordt. Het enige verschil in Rio is dat er vooral meer mensen verkleed zijn in de parade maar de costuums zijn niet echt beter dan wat oa de Mannen van de Met en Dei van St Roukes presteerden meer dan tien jaar geleden. Na Rio dus vertrokken naar Illha Grande en dit is een eilandje waar geen autos rijden, dus alles in de kar en door een jong gastje naar ons fantastisch lodgeke gebracht. Vandaag werd er een snorkeltour beloofd voor 25 Euro, maar uiteindelijk zijn we 2 keer gestopt op een plaats waar niet veel viskes te zien waren , maar gelukkig waren we met een 50tal op de zeilboot en hebben we feestgevierd zoals ze blijkbaar in Brazilie altijd doen van 10 h deze morgen tot 16 h deze namiddag en de Caipirhinhas waren zo lekker en vooral gratis en eindelijk een lekkere barbecue na ons avontuur in Noord Amerika. Echte steak deze middag, a point, soms een beetje te weinig gebakken voor mij, maar zo lekker dat het mij niet meer kan schelen na al de fast food in de US. We zien er dus echt naar uit om onze 3 volgende maanden in Zuid Amerika door te brengen, want volgens een meisje die de trip in omgekeerde richting heeft gedaan is alles dus echt ongelofelijk de moeite weer en blijkbaar zelfs nog veel beter dan Centraal Amerika, wat ik moeilijk kan geloven, want als ik tot nu toe echt moet kiezen ga ik zeker terug naar Nicaragua en Guatemala. De fotookes zetten we hopelijk morgen op de blog, want ze geven wat regen hier. Groetjes aan iedereen.