GAP 17 tot 20 sept (Buenos Aires)
Door: geert en joke
Blijf op de hoogte en volg Joke & Geert
19 September 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Ze ligt aan de monding van de Rio de la Plata. Dankzij talloze winkels en boetieks, zijn architectuur, zijn culturele leven, restaurants en zijn kosmopolitische bevolking van overwegend Italiaanse, Spaanse, Franse, Duitse, Engelse, Oost-Europese, Arabische en Aziatische herkomst, staat Buenos Aires ook als het Parijs van het zuiden bekend. De stad beleefde zijn gouden tijd tussen 1880 en 1920, toen Argentinië tot de tien welvarendste landen van de wereld behoorde en Buenos Aires nieuwelingen uit Europa lokte die hier een beter bestaan probeerden te vinden.
Wanneer je in Buenos Aires bent, moet je natuurlijk een tangoshow bijwonen. Dat hebben we natuurlijk ook gedaan, en het was echt de moeite. Eerst de verplichte (gelukkig maar een half uurtje) tangoles, dan een diner (de gegrilde steak met champignonsaus was fantastisch), met een Malbec van 2006 (heel lekkere rode wijn) en dan het dessert (chocolademousse van witte chocolade). Tijdens het diner een prachtige tangoshow te zien gekregen, waarvan we enkele filmpjes binnen enkele dagen zullen posten. Gisteren San Telmo bezocht in Buenos Aires. San Telmo, met zijn elegante koloniale architectuur, is de wijk van de antiquiteitenhandelaren en kunstenaars. En van de tango.´Tijdens de lunch een kleine tangoshow te zien gekregen op het plein Plaza Dorrego. In de namiddag met de bus naar Recoleta. Het Recoleta kerkhof is de begraafplaats van de welgestelde burgers. Het graf van Evita Perón trekt nog steeds de meeste bezoekers. Hier kan je echt wel uren rondlopen, want elk graf heeft wel iets speciaals. Vandaag nog wat rondgelopen en vooral de prachtige gebouwen in het centrum gefotografeerd. Oa het roze regeringsgebouw (Casa Rosada) is echt speciaal. Puerto Madero is de duurdere wijk en daar zijn we deze voormiddag doorgewandeld. Hier bevindt zich een brug, die opgericht is als eerbetoon aan de vrouw. Heel ironisch is wel het restaurant aan de brug: HOOTERS ! Echt waar.
Morgen vertrekken we om 13h met de bus naar Bariloche, waar we overmorgen toekomen. 23 uren op de bus, dat wordt filmpjes kijken, af en toe wat eten, kaarten en een beetje lezen (ik heb mij twee weken geleden in Miami nog de Lonely Planet kunnen aanschaffen van Zuid-Amerika, dus kan ik alles al wat voorbereiden)
Joke en Geert
19 September 2008 - 21:32
Rene:
Ondertussen hebben wij hier vorige dinsdag in de toekomstige deelrepubliek Wallonie tijdens een daguitstap met Orvalambassadeur Guy de la Kring de Lembeek de abdij bezocht en de brasserie:uiteraard de moeite waard! 's Avonds zijn we in een lekker restaurant in het jetbezendorp Wepion langs de Maas andere en betere zaken gaan eten dan Engelse of Amerikaanse of andere minderwaardige kost:smakelijk aldinder en ook sante! Tot later!rene. -
21 September 2008 - 10:39
Tischa:
Hey lovers!
Alles verloopt daar nog altijd naar wens zie ik! Nog steeds leuke ervaringen opdoen, onvergetelijke dingen meemaken en vooral van de wereld en van elkaar genieten... Van die tango-les willen wij wel ne keer een demonstratie zien zenne, hou jullie maar al klaar voor't eerstvolgende familiefeestje in 2009!
Hier niks nieuws onder de zon... De eerste stressy weekends van september zijn voorbij en we komen weer wat op adem. De opendeurdagen op't werk waren heavy, en dan't begin van't school, terug in't ritme komen, enfin, 't was even op de tanden bijten.
Den trouw van Geert was leuk, lekker gegeten en stevig gedanst, 't was half 4 als we met je ma & pa zijn geland, dat zegt genoeg zeker?
De kids zijn vannacht blijven slapen bij een vriendje van de voetbal, die was gisteren jarig, en gans de bende bleef kamperen, 'k ben benieuwd... 't was nogal "ne moeilijke verjaardag" want die ket is terug hervallen na z'n tumor en blijkbaar nu algemeen uitgezaaid, op 16 jaar, geen fraai vooruitzicht... :o(
Sam is straks ballenraper op de match Tubize-Standard, hij blinkt nogal zenne...
Volgende zondag komt mimie bij ons "konijn met pruimen" eten, ons ma & pa vertrekken donderdag nog een weekje naar Griekenland, groot gelijk hebben ze! 'k zal aan mimie ne keer voor de computer planten zie!
Allez, stel het nog goe, stop vooral ni met jullie berichtjes, en tot schrijfs!
Tischa,
PS: Joketje, bedankt voor je lieve mailtje, doe deugd!
22 September 2008 - 08:33
Mams:
Genieten mee van al die verhalen en foto's. Heb ondertussen een mailtje gestuurd (pc eens goed geruimd).
De zuid amerikaanse cultuur ligt jullie blijkbaar ietsje beter.
Jullie hebben alvast materiaal om te vergelijken. Hartelijke groetjes. -
22 September 2008 - 16:55
De Mama:
Dag Geert en Joke, ik heb zojuist al jullie laatste berichten, foto's en video's doorgenomen en dat is natuurlijk weer allemaal de moeite. Wij hebben een weekendje doorgebracht bij de zus en schoonbroer van Jos, te Nederokkerzeel: lekker Chinees gegeten in Leuven, rondgekuierd, gezellig gebabbeld en reisfoto's bekeken, inclusief een deel van jullie site.Rik heeft een fantastische hobby: hij heeft vier minipaardjes rondlopen, echte schatjes, vooral het kleine veulentje Beau, zo'n 70cm hoog. Zondagnamiddag bij Stefan gaan eten in de manège en in de namiddag op het terras van den Blue een koppel uren blijven zitten met de ganse familie en Marc en Bernadette. By the way, Hans en Ingrid zijn vanmorgen vertrokken voor een rondreis in Peru. Amuseer jullie nog en tot een van dees, groetjes van Jos en al de rest. xxx