GAP 5-8 sept Ilha Grande en Paraty - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van Joke & Geert Baut - Cortenbosch - WaarBenJij.nu GAP 5-8 sept Ilha Grande en Paraty - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van Joke & Geert Baut - Cortenbosch - WaarBenJij.nu

GAP 5-8 sept Ilha Grande en Paraty

Door: Joke

Blijf op de hoogte en volg Joke & Geert

08 September 2008 | Brazilië, Brasilia

Op Ilha Grande uiteindelijk nog een dagje relaxed in de hangmat en het zwembadje aan onze Pousada, terwijl Joke met een deel van de groep naar een wit zandstrand is gestapt aan de andere kant van het eiland. ´s Avonds weeral lekker gegeten aan het strand. We hadden er al lang zin in en uiteindelijk hebben we deze menu gekozen en het was echt ongelofelijk lekker: Mosselen in een looksaus en een slaatje met gorgonzola en als hoofdgerecht een gemarineerde brochette van fantastisch gemarineerd en op de barbecue gegrilde haai. Echt lekker.
Gisterenmorgen eerst met de boot en dan met de bus naar Paraty, een oud koloniaal stadje met blijkbaar 33000 inwoners. Waar die allemaal wonen weet ik niet, want het is veel kleiner dan Halle. Allemaal mooie kleine koloniale, portugese, witte huisjes, met enkel toffe winkels en vooral veel toffe restaurantjes met live muziek. Een beetje rondgelopen gisterennamiddag, fotootjes gemaakt, maar t was nogal bewolkt en het heeft zelfs wat geregend. Normaal natuurlijk, want het is hier nog winter tot eind september. Gisterenavond weer goed gegeten, een enorme pan braziliaanse paella, eigenlijk teveel voor ons twee, maar het toch goed opgekregen.
Voor vandaag hebben we een toer geboekt naar het strandje Trindade, waar we een korte wandeling hebben gemaakt door een soort regenwoud naar een ander strand en naar the natural pools. Een beetje gezwommen, teruggewandeld naar het dorpje en ne hele lekkere lunch gegeten: vis, rijst, bonen, sla, wortelen, ajuinen en tomaten voor 3,3 Euro (8 Reals). Eindelijk eens goedkoop, want het eten is toch niet zo heel goedkoop hier, we zijn natuurlijk altijd met de groep gaan eten en de laatste dagen waren de restaurants wel veel sjiekr en meer toeristisch, dan de lokale restaurantjes die hier waarschijnlijk ook niet moeilijk te vinden zijn. Vanaf nu gaan we toch terug trachten om, zoals in Centraal-Amerika meer de lokale restaurantjes te gaan opzoeken waar de locals komen eten. Meestal veel eenvoudiger, maar daarom zeker niet minder lekker en meestal veel plezanter en meer ambiance. Deze namiddag, na de lunch naar een kleine, maar heel toffe waterval (dit zal je zien in het filmpje dat we zullen toevoegen) en daarna naar een Cachaça distillerie. Ik kon het mij natuurlijk niet laten om eens te proeven en heb mij natuurlijk een klein flesje gekocht (Cachaca, bewaard gedurende 2 jaar in eiken vaten). Heel lekker.Cachaça (ook bekend als aguardente en pinga) is een suikerrietdistillaat vergelijkbaar met witte rum.
Een paar decennia na de ontdekking van Brazilië (+/- 1530) werd Cachaça voor het eerst geproduceerd. Cachaça wordt puur, in een caipirinha cocktail of in een variëteit aan fruitcocktails gedronken. Morgen en overmorgen zullen jullie niet veel van ons horen of te lezen krijgen want dan vertrekken we naar Foz de Iguacu. Blijkbaar eerst zes uren bus naar Sao Paulo, daar 2 uren wachten en dan met de nachtbus (15 uren !) naar de watervallen. Hier zullen we de Braziliaanse kant bezoeken wanner we toekomen, en de Argentijnse kant de dag nadien. Groetjes en tot de volgende.

• 10 September 2008 - 07:53

Mams:

Eindelijk op internet geraakt (pc wordt oud)
    alle berichtjes even overlopen en de fotookes
    weeral prachtige exemplaren bij. Prachtige natuur, stranden, zee, muziek, lekker eten, wat moet ne mens meer hebben. Prettig gezelschap ook misschien, toffe groep?
    Onderschat het hoogteverschil niet op jullie huidige reis. Rustig genieten tussendoor kan wonderen doen. Hier gaat alles zijn gangetje, Lotje ligt op mijn schoot zoals gewoonlijk. Met de miemies alles onder controle, ze waren blij met jullie kaartje. Nu vrijdag gaan we naar de trouw van dokter Geert.
    Zondag zijn we nog eens mee gaan gordelen, eerst in de regen daarna beter, maar het was toch een mooie wandeling.
    Hou jullie goed en opgepast voor de beestjes. Dikke knuffel.
    mams

Joke & Geert

Al jaren dromen we van een reisje rond de wereld. Nu vonden we het tijd om deze droom te verwezenlijken. Dus na veel plannen, voorbereiding is het eindelijk zover: bijna één jaar vakantie en de wereld met zijn prachtige cultuur en natuur op een "basic" manier ontdekken, met de rugzak. Zoals een vriendin van mij ooit schreef; onze thuis zal zijn waar onze rugzak staat. Een groot avontuur waar we echt naar uit kijken!

Actief sinds 09 Maart 2008